Muzej savremene umjetnosti<br />Republike Srpske

Muzej savremene umjetnosti
Republike Srpske

 

U sklopu konkursa za NAGRADU ZVONO 2018 – nagrade za mlade umjetnike/ce iz BiH do 40. godina starosti Udruženje SKLOP u saradnji sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske organizuje informativno veče u petak 23. februara u 19.00 časova.

 

U sklopu pratećeg programa izložbe "Taština malih razlika" Graysona Perryja u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske, započinjemo serijal autorskih vođenja kroz izložbu.

 

“Oni koji jedu krompir” naziv je nesvakidašnjeg umjetničkog projekta umjetnika Radoša Antonijevića realizovanog na travnjaku ispred Muzeja savremene umjetnosti Republike Srpske.

 

Nakon višemjesečnog zalaganja, niza uspješnih sastanaka i konstruktivnog dijaloga sa Ministarstvom civilnih poslova Bosne i Hercegovine, Ministarstvom prosvjete i kulture Republike Srpske i Ministarstvom kulture i sporta Federacije BiH, kao i sa referentnim institucijama na prostoru BiH, na 86. sjednici Savjeta ministara BiH, Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske dobio je i zvaničnu potvrdu o učešću Bosne i Hercegovine na 57. Venecijanskom bijenalu koje će se održati u periodu od 13. maja do 26. novembra 2017. godine.