Muzej savremene umjetnosti<br />Republike Srpske

Muzej savremene umjetnosti
Republike Srpske

Izložba „Multioriginali” obuhvata grafike, fotografije, digitalne printove, i video-radove iz kolekcije Muzeja savremene umjetnosti RS i predstavlja više od pedeset autora različitih generacija, čije se stvaralaštvo vezuje za BiH, nekadašnji „jugoslovenski umjetnički prostor”, kao i evropsku i svjetsku umjetničku scenu druge polovine ХХ vijeka.

Izložba „Art and its context(s) / Umjetnost i kontekst(i)” rezultat je istoimenog artist-in-residence projekta u Muzeju savremene umjetnosti RS, koji je proizašao iz zajedničkih težnji Muzeja, Goethe instituta i Francuskog instituta u BiH ka uspostavljanju jakih međukulturnih odnosa zemalja koje predstavljaju, kao i stvaranju uslova za povezivanje i interakciju njihovih savremenih umjetničkih scena.

Izložba „Međuprostor”, koju je Muzej savremene umjetnosti RS priredio 2007. godine kao prvo zajedničko predstavljanje  nove savremene umjetničke scene Republike Srpske, prvenstveno izvan granica BiH, postavljena je u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu  (22. novembar – 1. decembar 2007), Kulturnom centru Beograda (21. maj – 3. jun 2008), u Muzeju savremene umjetnosti Republike Srpske u Banjoj Luci (18. septembar – 12. oktobar 2008),   Muzeju grada Skoplja u okviru manifestacije „Bele Noći” (26. septembar – 14. oktobar 2009) i u Umjetničkoj Galeriji BiH u Sarajevu (7–28. februar 2010).